Další zajímavostiRolex

Rolex je logo spojované s hodinářským luxusem a tradicí. Vlastní výroba strojů činí hodinky Rolex originálními již v základních modelech. Rolex je švýcarský výrobce vysoce kvalitních náramkových hodinek. Denně produkuje cca 2000 hodinek a díky svým příjmům vlastní časopis BusinessWeek. Rolex vyvinul profesionální hodinky, které již od samého počátku sloužily jako nástroje, jejichž funkce šly daleko za hranici obyčejného určování času. To vše díky dokonalému zvládnutí chronometrické přesnosti a odolnosti proti vodě a spoustou dalších specifických funkcí.

Hodinky jsou určeny pro profesionální užívání při potápění, letectví, hory a nebo lezení. S touto značkou je spojeno několik světových prvenství. Jacques Piccard využil hodinek Rolex při ponorném potápění k Mariánskému příkopu do hloubky 10.916 m. Hillary nosil hodinky Rolex při expedici na Mount Everest ve výšce 8848 m. Mezi další „nej“ této značky patří představení prvních vodotěsných hodinek nebo hodinek se samonatahovacím strojkem.

Historie prestižní značky Rolex je spojena s vizionářem Hansem Wilsdorfem, který je samotný zakladatel této prestiže. Ten jako mladík vkročil do světa švýcarského hodinářství na počátku 20. století, tedy v době, kdy kapesní hodinky byly na denním pořádku. Vysnil si myšlenku hodinek, které by se mohly nosit na zápěstí. První hodinky tohoto typu ale nebyly příliš přesné v té době, ale Hans Wilsdorf předvídal, že by se mohly stát elegantními a spolehlivými. Největším problémem bylo přesvědčit veřejnost o spolehlivosti těchto hodinek, které byly inovací oproti dosavadním.

V roce 1931 Rolex vynalezl a zároveň si nechal patentovat světově první samostatně natahovací mechanismus s věčným rotorem. Tento důmyslný systém je dnes již na počátku všech moderních automatických hodinek.

Hodinky značky Rolex jsou vyrobené z nejlepších materiálů a spojené s tou nejvyšší pozorností k detailům. Všechny hodinky podléhají přísné kontrole a přezkoušení. A právě tyto hodnoty učinily hodinky Rolex světově proslulou značkou. Robustný a spolehlivý, to jsou slova, která zaručují že každý pohyb společně s vysokým výkonem, je právem oceněný certifikovaným švýcarským chronometrem.

Rolex používá ocel 904L pro ocelová pouzdra hodinek. 904L je obvykle vyhrazena pro chemický průmysl, kde je maximální odolnost proti korozi zcela zásadní. Super lehká slitina, ocel 904L je extrémně odolný a vysoce leštitelný materiál. Všechny hodinky značky Rolex jsou symfonií přesnosti: hodináři, designéři i klenotníci přispívají svým know-how a uměním.

Vysoká přesnost, ta je zaručena díky samonatahovacímu strojku Oyster, který je zcela vyroben a právem nese značku „Made by Rolex“. Každý strojek zaručuje dlouhodobě vysoký výkon. Strojky jsou robustný a spolehlivý. Není třeba se bát tedy fyzické náročnosti nebo pohodových chvilek ve společnosti, neboť Rolex je úředně certifikovaným švýcarským chronometrem. To co motivovalo Rolex k patentování něčeho neobvyklého bylo vytvoření speciální lunety s cerachromových diskem.

Ten zabraňuje poškrábání nebo opotřebení při vystavení slunečnímu záření . Luneta je vyrobena z velmi tvrdé keramiky. Má vynikající antikorozní vlastnosti a samotná barva zůstává nedotčena při ultrafialovém záření. Je prakticky nepoškrabatelná.

Rolex nabízí tři specifické modelové řady a to: Oyster Perpetual, Professional a Cellini. Řada Cellini je známá svou vysokou kvalitou pro detail a elegancí hodinek. Prominentní funkcí hodinek Rolex je perpetum motion nebo-li stálý chod. V praxi to znamená, že minutová ručička je trvale pohyblivá v rychlém chodu okolo ciferníku.

Obrovským problémem této značky je padělání hodinek Rolex. Tudíž by je všichni budoucí majitelé měli nakupovat od autorizovaných prodejců. Rolex je jednou z nejvíce padělaných značek na světě. Rychlým způsobem jak odlišit pravé Rolexky od kopií je, se podívat na rychlost minutové ručičky (funkce perpetual motion). Takto se odliší pravé hodinky Rolex od těch falešných...